Hiidenlahden
Omakotiyhdistys

Koti     Ajankohtaista      Historia     Toiminta    Yhteystiedot
________________________________________________________

Historiaa

Hiidenlahden omakotiyhdistyksellä on takanaan jo yli 30 toimintavuotta. 1980 luvun alkupuolella elettiin yhteiskunnassa lama-aikaa, joka heijastui muun muassa paikalliseen teollisuuteen. Työvoimaa irtisanottiin ja siten myös omakotitonttien kysyntä väheni. Myös nousemassa olevan Hiidenlahden omakotialueen tonttikaupat tyrehtyivät. Hämeenkyrön kunta alkoikin keskustella Hiidenlahden kaava-alueen toisen vaiheen muuttamisesta pienteollisuusalueeksi. Tähän alueen asukkaat halusivat vaikuttaa ja saadakseen sanomansa paremmin kuulluksi he päättivät perustaa omakotiyhdistyksen.

Yhdistyksen perustava kokous pidettiin 11.10.1981. Ensimmäisinä tehtävinä uudella yhdistyksellä olivat kaavamuutoksen estäminen sekä yhdistyksen sääntöjen ja toimintatapojen määrittäminen. Pelättyä kaavamuutosta ei tehty, Hiidenlahti-nimi virallistettiin ja jäsenmäärä kasvoi nopeasti. Omakotiyhdistyksen toiminta oli alkanut.

Yhdistyksen alkutaipaleella käytettiin suunnaton määrä talkootunteja yhteisten alueitten rakentamiseen. Pallokenttä ja kuntorata olivat ensimmäisiä kohteita. Alueelle raivattiin myös latupohja, jossa talvisin pidettiin hiihtokilpailuja jopa kunnan- ja piirin mestaruuksista. Myöhemmin vuosien kuluessa pallokenttää on laajennettu, rakennettu sadekatos, grillikatos ja varastorakennus sekä kuntoratakin on peruskorjattu.

Yhdistyksellä on ollut myös tärkeä asema lähialueiden tiestön turvallisuuden parantamisessa. Kyröskoski - Vilpee kevyenliikenteen väylä valmistui 1987 ja Kyröskosken sillan kevyenliikenteen väylä levennettiin 2008. Kumpaankin hankkeeseen on yhdistys aktiivisesti vaikuttanut.

Vuosien saatossa yhdistys on löytänyt normaalin toimintatapansa. Vuosittain on pidetty talvinen ulkoilupäivä, keväiset siivoustalkoot, kesäretki ja pikkujoulut.